- Det er fantastisk å våkne hver dag til denne utsikten!

22. april tok Øivind og Hilde Marie Guttormsen over leiligheten i Sandbukta Terrasse på Hafslundsøy. Dagen etter flyttet de inn, og nyter nå livet ved Glommas bredd. – Dette må være en av Sarpsborgs leiligheter med best utsikt. Det er helt greit å våkne til dette om morgenen!

- Ser du det stupebrettet der borte? Det var jeg med på å bygge da jeg var guttunge, som sikkert er blitt restaurert flere ganger siden, sier Øivind og peker mot vannet fra den 47 kvadratmeter store, vestvendte terrassen i toppetasjen i bygg E.

Herfra er det panoramautsikt over Opsund - hvor flere spillere er i gang med dagens runde på golfbanen – og videre oppover mot Kurland nord. Rett foran, under oss flyter Glomma rolig på sin vei mot havet, og på elvebredden er det anlagt tursti og påbegynt grøntanlegg og lekeplass. Over oss er sola festet til en knall blå bakgrunn og skaper et blinkende lysorgel på vannoverflaten.

Idyll!

- I vannkanten der lærte jeg å svømme, og siden ble det utallige svømmeturer over til den andre siden og tilbake igjen. Og rundt odden der oppe var vår faste fiskeplass, hvor vi jaktet på storgjedda, mimrer han.  

Tilbake på hjemlige takter

Både Øivind og kona Hilde Marie er oppvokst i nærområdet, og var aldri i tvil om at det var hit de ville flytte da de ble kjent med planene om Sandbukta Terrasse – lenge før de ble offentlig kjent.

- Da ringte jeg umiddelbart Richard Olsen (HABOs administrerende direktør) og ba ham sette oss på listen over interessenter. Og ved at vi var tidlig ute, kunne vi velge denne drømmeleiligheten i 3. etasje og sette vårt eget preg på den gjennom alle tilvalgsmulighetene.

- I tillegg til at vi nå er kommet «hjem» igjen, var det utsikten og den store terrassen vi falt for.

Paret bygde enebolig på Surfellingen på Borgenhaugen i 1988, hvor de har vært bosatt inntil de flyttet til Sandbukte Terrasse. Etter at barna hadde forlatt redet og de var fornøyde på å klippe gress og hekk og male husvegger, var tiden inne til å tenke på en enklere boform.

- Vi har kikket litt på noen leilighetsprospekter i sentrum, uten at det fristet veldig. Derimot var timingen for denne utbyggingen her på Øya perfekt, sier Hilde Marie.

– Her bor vi landlig og rolig, men likevel sentrumsnært. Med den nye gang- og sykkelbrua over til Opsund, tar det oss kun 20 minutter å gå til Sarpsborg torg.

Romslig og moderne

Leiligheten er på 125 kvadratmeter, har romslig stue og kjøkken, tre soverom, to bad, vaskerom og garderobe/bod. Mastersoverommet har walk-in garderobe og direkte tilknytning til ett av badene. Her er det også store vindusflater og dør ut på terrassen. Lyset stenges ute samtidig som utsikten beholdes med utvendig screens, som heves og senkes med et tastetrykk på fjernkontrollen.

- Vi er veldig fornøyde med beslutningen om å bosette oss her. Leiligheten har absolutt stått til forventningene, og den formidable utsikten er i seg selv en attraksjon. Det er fasinerende å bare sitte på terrassen og se på vannet. Her ser vi for oss et behagelig og godt liv på våre «gamle dager», sier ekteparet med et stort smil.

- Men vi får vel jobbe noen år til før vi pensjonerer oss!

Det er i dag solgt 43 av 50 leiligheter på Sandbukta Terrasse. Se de som er ledige og hvem du kan kontakte her!