Ordfører Anne-Kari Holm klipte «snora» og erklærte Halden Tannhelsesenter for åpnet

- Gratulerer masse med et flott tannhelsesenter. Ved å samle så mye kompetanse på samme sted, er dette et stort pluss for hele byen, sa Halden-ordfører Anne-Kari Holm. Deretter klippet hun snora (det vil si sammenknytte tanntråder) og erklærte Halden Tannhelsesenter i Niels Stubs gate 1 for offisielt åpnet.

Samarbeidspartnere, forretningsforbindelser, tidligere kolleger og entreprenører var invitert til den høytidelige åpningen 10. juni. Senterets daglig leder Oskar Skjelin fortalte litt om bakgrunnen for flyttingen, det ble skålt i alkoholfritt drikke og de frammøtte fikk en omvisning innen alle ble invitert til spiserommet for kanapeer.

HABO-lokaler

Tannlegene, som tidligere holdt til i Storgata, har lenge hatt et ønske om å samle tjenestene i et felles, sentrumsnært og moderne tannhelsesenter, og øynene falt raskt på disse lokalene nederst i Niels Stubs gate, som eies av HABO.

- Møtet med HABO og Richard Olsen var positivt fra første stund. HABO var veldig på tilbudssiden og vist seg snart som svært løsningsorienterte. Etter 2-3 utkast, besluttet vi den endelige løsningen i forhold til hvilke muligheter lokalene hadde, forteller Skjelin.

Det er naturligvis en stor kostnad å transformere underetasjen i bygget til et tannhelsesenter, derfor vil de leie lokalene av HABO – som har hatt den bygningsmessige investeringen -, en tid framover.

Når tiden er inne, er planen å kjøpe. 

- Men det er en del av et lenger tidsperspektiv. Nå har vi all fokus på å «bo oss inn» og bli vant til våre nye omgivelser – og ikke minst å gi våre pasienter en god opplevelse. Nå er vi endelig «hjemme» og er svært fornøyd med resultatet, sier han.

En ny verden

Den nye storstua rommer to avdelinger; henholdsvis for allmenntannhelse og kjeveortopedi, stort venterom, felles bakskranke, sanitærrom for tannlegesekretærene , spiserom og garderobe med dusj for de ansatte. I sum er det blitt et hypermoderne tannhelsesenter med nyeste teknologi og god logistikk, og en fantastisk arbeidsplass.

- Dette er en helt ny verden for både oss og pasientene. Tidligere var allmenntannlegene og kjeveortoped og reguleringstannlege lokalisert på to ulike plasser, og i trange og uhensiktsmessige lokaler. Nå har vi åtte topp moderne behandlingsrom, mot tre tannlegestoler i Storgata. Og vi har til med fått et stort spiserom! Her er det også gode parkeringsmuligheter og enkelt å komme til for rullestol- og rullatorbrukere.

- Senteret er også skalerbart, slik at vi enkelt kan opprette flere behandlingsrom når vi vokser ytterligere. Her har vi fått skreddersydd akkurat det senteret vi har drømt om, etter å ha vært på leting i fem år. 

Leie-før eie

Også HABO-direktør Richard Olsen gratulerte med et flott og hypermoderne tannhelsesenter under åpningsfesten, og kunne opplyse at boligbyggelaget selv har hatt tilhold i de samme lokalene.

- Vi har jo suksess med Leie før eie når det gjelder boliger til våre medlemmer. Med dette har vi tatt konseptet litt lenger, og vi håper og tror dere vil kunne kjøpe lokalene om ikke lenge. Det er noe eget å eie sin egen arbeidsplass.

Det er HABOs prosjektleder Stian Aleksander Grytøyr som har styrt byggeprosjektet, og har hatt en utfordrende, men spennende og morsom oppgave.

- Det er et gammelt bygg som skulle oppgraderes og tilfredsstille mange tekniske krav – blant annet tilførsel av både vann, luft og strøm til hver tannlegestol. I tillegg måtte det monteres vakuumrør, nytt ventilasjonssystem osv. Det meste måtte rives og arealene måtte måles og tegnes opp på nytt før vi kunne kople på de ulike fagene og starte arbeidene. Det var mye som skulle på plass på begrenset plass, og vi måtte blant annet frese slisser i golvet for rørføringer.

- Selv om det var mye styr i starten for å få alt korrekt, forløp det greit takket være tett dialog med alle involverte underveis. De utfordringene som dukket opp, løste vi fortløpende, og vi greide å holde den oppsatte tidsplanen, sier han.

 

Bilder:

Øverst:
Halden-ordfører Anne-Kari Holm (Sp) klipper snoren og erklærer Halden Tannhelsesenter for offisielt åpnet et par uker etter at det ble tatt i bruk.

Under:
Stemningen var upåklagelig under den offisielle åpningen. Fra venstre: tannhelsesekretær Siw Holmberg Brynhildsen, HABO-direktør Richard Olsen, tannhelsesekretær Marita Snopestad,  kjeveortoped Anders Skaare, tannlege Amin Homayouni, tannlegesekretær Anne Kirsti Gribsrød, tannlege Lillian Liseth Skjelin, ordfører Anne-Kari Holm, tannlege og daglig leder Oskar Skjelin, tannlege Jol Anders Mjølnerød, tannhelsesekretær Korina Kozlowska, tannlegesekretær Gine Buckholm og tannlegesekretær Trine Fagerlie.