Det nærmer seg jul, og som vanlig deler DNB Eiendom Halden ut julegave i form av dobbel rabatt for HABO-medlemmer som signerer salgsoppdrag hos meglerkontoret. Verdien er på hele 6.000 kroner, og gjelder til og med 31. januar 2023, forteller daglige leder Linda Torp Skogli.

Går du som HABO-medlem med tanker om å selge boligen, vil det med andre ord være lønnsomt å starte prosessen i løpet av desember eller januar måned (pst; dersom du ikke er HABO-medlem og har planer om å selge boligen, er det jo enkel matematikk å se at det er lønnsomt å tegne et medlemskap innen du tar kontakt med DNB Eiendom Halden...)

Eksperter på HABO-leiligheter

Rekker du ikke å benytte deg av Lindas julegave innen tidsfristen, får du som medlem likevel 3.000 i rabatt ellers i året om du gir DNB Eiendom Halden salgsoppdraget. Også det er verdt å ha med seg.

Men det aller mest lønnsomme for deg som skal selge en HABO-tilknyttet leilighet, er at du vil oppnå en høy salgssum, påpeker hun.  

- Ja, ingen meglere kjenner borettslagene bedre enn oss. Gjennom mange års tett samarbeid med HABO, har vi skaffet oss førstehåndsinformasjon over lagene. Vi kjenner historikken på boligmassen, vi kjenner eventuelle framtidige planer og vi kjenner potensialet i den enkelte leiligheten. Det gjør oss i stand til å lage et optimalt prospekt og vekke gode følelser hos potensielle kjøpere.

At de også har kontorer vegg-i-vegg med HABO, gjør at de raskt kan avklare forhold rundt forkjøpsrett, ansiennitet etc.

Budrunder presser opp prisene

Selv om mange opplever at det er et tyngre boligmarked nå enn de siste årene, omsetter DNB Eiendom like mange boliger nå som på tilsvarende tid de siste to årene.

- Og det er fortsatt budrunder, slik at vi oppnår gode priser, understreker hun.

- Er det to budgivere som har bestemt seg for at de skal ha tilslaget, kan det gi hyggelig utslag på salgssummen. Det er det alle viktigste argumentet vi kan gi for at haldenserne skal benytte våre tjenester.

 - Må bevise at vi duger

 Ser vi boligmarkedet over ett, er det likevel ikke tvil om at det er mindre aktivitet nå, etter at boligrenten begynte å øke og med betydelig prisvekst på de fleste varer og tjenester. Det trigger Linda og hennes stab til å legge seg enda mer i selen for å tiltrekke seg oppdrag.

- Ja, etter et par år hvor markedet har vært svært hett, har salgene nærmest har gått av seg selv, uansett hvilket meglerkontor man har brukt. Nå bør de som skal selge være mer selektive på hvem de gir salgsoppdraget til.

Det er Linda sikker på vil komme DNB Eiendom Halden til gode, ved at de har bygd tillit og et godt renommeet gjennom mange år.

- Vi har hele tiden hatt fokus på gi hvert enkelt oppdrag maksimal oppmerksomhet, selv i de mest hektiske periodene. For oss er hver kunde unik, og vi skal sørge for å lose hver og en gjennom hele salgsprosessen på en god måte, samt sørge for at salgsobjektet får maksimal profilering ut i markedet.  

Viktig rådgiverrolle

Meglerkontoret i Busterudgata 31 har også lenge vært bevisst på sin rolle som personlig rådgiver for kundene, og med sørger for at de tar de blir trygge i sine mange valg som må tas underveis.

- Rådgiverrollen er ekstra viktig nå som mange er usikre på hvordan de skal forholde seg til markedssituasjonen, lånemuligheter etc. Ved at vi er også samlokaliserte med DNB Bank, kan vi sørge for at kundene får veiledning rundt sin økonomiske situasjon og lånemuligheter.

- Hva er det beste rådet du kan gi de som går med tanker om å selge boligen, men ikke helt har bestemt seg?

- Det er å starte prosessen i god tid, slik at alt ligger klart den dagen du bestemmer deg - for eksempel når drømmeboligen plutselig blir lagt ut for salg. I tillegg bør du ha avklart hvilke lånemuligheter du har, etc. Ta kontakt med oss, så kan vi finne en prosess som passer deg best, oppfordrer Linda – og passer på anledningen til å ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år.