Alle vinduer og balkongdører er byttet, som gir Bockramløkka borettslag en helt nytt og moderne utseende. Samtidig gjør det leilighetene langt bedre kulde- og lydisolerte enn tidligere.

Det sentrumsnære borettslaget ble reist i 1957-58 og rommer 37 boenheter av ulike størrelser. Med vinduer fra 90-tallet, var det helt på sin plass å bytte dem med nye, moderne utgaver. Også de fleste balkongdørene var overmodne for å erstattes, samt at boddører måtte byttes for å tilfredsstille brannkravene, sier styremedlem Leif Kristiansen.

- Vi bestemte oss for å at vi måtte gjøre noe ved disse tider i fjor, og satte et tidsperspektiv på 4-5 år. Men da stadig flere klagde på at de knapt fikk åpnet vinduer eller at de var nær ved å ramle ned, var det ingen grunn til å drøye.

Ønsker å påvirke eget bomiljø

Kristiansen har sittet i styret i 12-13 år, de fleste av dem som styreleder. Han har således hatt et solid grep om rattet i de oppgraderinger som er blitt foretatt i løpet av disse årene, og ser det på som en selvfølge å engasjere seg i eget bomiljø.

Det er også Kristiansen som har tatt hånd om dette prosjektet, med assistanse fra Fredrik Hoffstrøm i HABOs tekniske avdeling som prosjektleder. Det har sikret en god gjennomføring, med Mesterbygg Halden som utførende entreprenør. Begge sier seg svært godt fornøyd med både framdriften og utførelsen, og skryter også av Mesterbygg-håndverkernes tilnærming til beboerne, som naturligvis har vært berørt av arbeidene.

- Mesterbygg har tatt for seg en og en leilighet, og har stort sett klart å gjøre seg ferdig i løpet av én dag for å gjøre arbeidene minst mulig inngripende i den enkeltes hverdag. Jeg har ikke fått en eneste negativ tilbakemelding fra beboerne på entreprenøren, sier Kristiansen.  

Tradisjonsrik tømrerbedrift

Mesterbygg Halden AS har sine røtter tilbake til 1969 og drives i dag av Thorgeir Terjeson. Bedriften har 19 ansatte med bred erfaring, og er totalleverandør innen alle håndverkertjenester i Halden og omegn. Også Terjeson kan bekrefte at dialogen og kommunikasjonen med beboerne har vært veldig god, og gir mye av æren for den positiviteten de har blitt møtt med for god informasjon i forkant av styret. 

- Dette har vært et hyggelig oppdrag for oss, og vi legger da også stort fokus på at våre ansatte skal være imøtekomne, blide og positivt innstilte når de er på jobb. Det er også tydelig at alle beboerne har sett fram til å få nye vinduer og dører, for tonen har vært god hele veien.

Skal heve rekkverkene

Arbeidene startet i uke 10, deretter har det gått slag i slag. Med nye «øyne» på plass i byggene, har fasadene fått et tydelig visuelt løft. Men før borettslaget er helt i mål med oppgraderingene for denne gang, skal balkongrekkeverkene heves.

- Rekkverkene er litt for lave til å til å tilfredsstille dagens tekniske krav. Og selv om ikke lovverket har tilbakevirkende kraft, handler det om beboernes sikkerhet, sier Hoffstrøm.

Bilder:
Øverst i saken, fra venstre: Bockramløkka borettslags styremedlem Leif Kristiansen, Mesterbygg Haldens daglige leder Thorgeir Terjeson og HABOs prosjektleder Fredrik Hoffstrøm.

Under: Håndverkerne til Mesterbygg Halden får skryt for sin tilnærming til beboerne og sin hyggelige væremåte.  Daniel Karlsen er et godt eksempel på akkurat det!