Halden Farvehandel hjelper deg å gjøre jobben mer lystbetont!

- Det er mer gøy når resultatet blir bra og arbeidet du har gjort varer lenge. Derfor bruker vi mye tid på kundepleie og veiledning, nettopp for å sikre at sluttproduktet blir best mulig, sier Halden Farvehandels daglige leder Einar Skontorp.

Du ser det allerede i navnet. Dette er langt mer enn en butikk som selger maling. Halden Farvehandel. Med «v». En god, gammel faghandel som har vært i bransjen siden 1935, og som vil være her i mange år til.

- Ja, vi kommer alltid til å holde ved det vi er gode på og som vi synes er gøy: å være en faglig rådgiver for våre kunder. Vi fokuserer ikke på pris, men på hva kunden ønsker å oppå med sitt prosjekt; det være seg å male yttervegger eller å fornye en rom eller to i boligen. Vårt oppdrag er å bistå til å gjøre oppussingen til en hyggelig opplevelse framfor å «pushe maling».  

For det er unektelig noen viktige valg du må ta før du setter i gang, for at resultatet skal bli best mulig.

- Én ting er å treffe på fargen på maling og valg av tapet for å skape den riktige atmosfæren i rommet. Like viktig er å vite hva du eventuelt må gjøre av grunnarbeider – og ikke minst velge riktige produkter i forhold til underlaget. Det er masse å velge i, som har ulike egenskaper.  

Ikke gap over for mye

- Nå går det mot vår og lysere tider, som er en ideell tid for å pusse opp. Hvilke råd vil du gi de som nå ivrer etter å komme i gang?

- Det viktigste, er å ikke skynde seg å komme i gang. Eller skynde seg for å bli ferdig raskest mulig. Da risikerer du at det blir mye stress og at du blir misfornøyd med resultatet. Skal du gjøre det mest mulig lystbetont, anbefaler jeg på det sterkeste å ikke gape over for mye. Ta en vegg– eller ett rom om gangen, og sett heller av litt ekstra tid både på planlegging og gjennomføring.

En tur innom Halden Farvehandel kan være en god start, nettopp fordi du får veiledning og anbefalinger på veien mot et optimalt sluttresultat. Her får du tapet, maling, golvtepper, gulvbelegg, verktøy og tilbehør under samme tak – og de gode rådene får du på kjøpet.

- Vi tar først en prat med kundene, hvor vi forsøker å avdekke hva de egentlig ønsker. Ofte kommer de for å kjøpe maling, men er i realiteten ute etter å skape et koselig hjem. Vårt fokus ligger ikke på produkter, men på den endringen og fornyelsen de er ute etter.

Stadig flere kunder har med seg bilde av rommet/rommene de skal pusse opp. Det er et svært godt utgangspunkt for en god prosess, sier han.

- De fleste er ikke klar over alle muligheter og kombinasjoner som finnes, og hvilke egenskaper de ulike produktene har. Det er her vi som faghandel kommer til vår rett ved å opplyse og veilede, uten at vi må gjøre prosjektet mer komplisert.

- Men selv om vi opplyser om muligheter og loser kunden mot målet, er det viktig å understreke at det er kunden som tar valgene legger han til.

Utvendig maling

- Våren er også tid for å gi huset en utvendig makeup. Noen tips der?

 - Det handler mye om det samme; å ikke hive seg på for mye, samt å sørge for å få produkter som egner seg best til akkurat din vegg. Maling av husvegger er i utgangspunktet ikke noe man ser fram til med glede. Men om du tar sørveggen i år, kan du vente med nordveggen til neste år.

- Da blir det straks ikke så uoverkommelig, og langt mer hyggelig!  

Bildetekst:
Tapet bidrar til å skape rett stemning i rommet, gjerne i kombinasjon med malte vegger. I Halden Farvehandel kan du velge mellom hundrevis av ulike tapeter, og Einar Skontorp og Ragnhild Borg kan lose deg gjennom jungelen av muligheter. Som HABO-medlem nyter du godt av gode rabatter hos faghandelen.