– Alle de 68 leilighetene på Yventunet ble solgt før de var ferdigstilt. Det forteller hvor vellykket denne utbyggingen har vært, sier DNB Eiendoms eiendomsmegler Jan-Marcus Lilledal. 

Interessen for prosjektet på Yventunet har vært stor helt siden det første informasjonsmøtet vi hadde på Quality hotell 17. oktober 2019. – Alle 68 boenhetene er siden den gang blitt solgt før de var ferdigstilt. Det vil si at vi ikke har hatt en eneste visningsleilighet, sier DNB Eiendom Haldens eiendomsmegler Jan-Marcus Lilledal.  

– Prosjektet har en stor spennvidde i leilighetstyper og størrelser, som i sum har appellert til kjøpere i alle aldre. Det er hyggelig når vi får en så fin blanding av seniorer, barnefamilier og unge førstegangsetablerere i det samme borettslaget.

LEIE FØR EIE

At seks av leilighetene ble tilbudt som «Leie før eie», mener Lilledal bidro til den store interessen i startfasen. Det vil si at de som ikke hadde nok egenkapital til å kjøpe, kunne starte med leie og bruke eventuell verdistigning som egenkapital. Et svært populært og vellykket konsept, fastslår han.

– I dag har alle som startet med Leie før eie på Yventunet kjøpt leiligheten sin, nettopp ved at verdistigningen tilfaller leietakeren og på den måten gir leietaker den egenkapitalen som trengs – som igjen gjør det mulig å lånefinansiere tilstrekkelig til å få kjøpe. I disse tilfellene, snakker vi om en verdistigning på 400.000 til 500.000 i løpet av et par år. Det viser hvilke muligheter Leie før eie kan være for de som i utgangspunktet sliter med å komme seg inn på boligmarkedet.

Han berømmer Halden Boligbyggelag for at de har «Leie før Eie», som hjelper førstegangskjøpere inn på boligmarkedet fremfor å kun tenke profitt. – Halden Boligbyggelag bygger på vegne av sine medlemmer, og har nok en litt annen tilnærming til prosjektene sine enn de fleste private utbyggere. Det gjør det ekstra hyggelig å få være en del av salgsapparatet.