- Det er nesten så jeg tror at jeg har gått feil når jeg kommer på jobb. Dette har vi gledet oss til lenge, sier helsefagarbeider Lina Hansen Støkket ved Grønliveien Bo og Miljøarbeidertjeneste, og får tommelen opp fra beboer Terje Brustad.

Beboer Terje Brustad og helsefagarbeider Lina Hansen Støkket gir tommelen opp for at Grønliveien Bo og Miljøarbeidertjeneste nå får en skikkelig oppgradering. Omsorgsboligen er ett av fem bygg som er skilt ut i SelvBo borettslag.

SelvBo borettslag består av 25 kommunalt disponerte leiligheter på fem ulike steder i Halden kommune.

De øvrige boligene befinner seg henholdsvis i Kommandantveien, Friggsvei, Kvartsveien og Isebakkeveien, som alle er en del av Enhet Bo og miljøarbeidertjeneste. Hvert bygg består av fem leiligheter - hvorav én av dem disponeres som base for de ansatte.

Byggene ble reist rundt 1990, og har lenge vært preget av etterslep på vedlikehold og manglende oppgraderinger. Nå var imidlertid tiden inne til å gjøre et skikkelig løft.  Boligene får nytt tak, ny kledning, etterisolering og nye vinduer og dører. I tillegg oppgraderes fellesarealene med maling og nytt golvbelegg.

Også utendørsområdet får et løft med utvidelser og oppgraderinger for boligen i Grønliveien, og det vil bli bygd støyskjerming langs gangstien mot den trafikkerte BRA-veien. 

Ferdigstilt i mai

Arbeidene på bygget er godt i gang, og skal være ferdigstilt innen mai måned.

- Dette blir utrolig bra, og betyr mye for trivselen på huset for oss alle, sier Hansen Støkket, som har hatt base her siden 2010 og stortrives i jobben.

Selv om oppgraderingen naturligvis fører til en del støy og trafikk av håndverkere ut og inn av bygget, føler hun ikke at det har vært plagsomt.

- Nei, det har gått overraskende bra. Alle tilpasser seg og gjør det beste ut av situasjonen, og mange av beboerne er ute på aktiviteter på dagtid. Og vi har jo virkelig noe å glede oss til!

Fornøyd styreleder

Også styreleder Øyvind André Grandahl gleder seg over at borettslaget nå får en makeover. Planleggingen startet for rundt to år siden, som munnet ut i nødvendige vedtak i en ekstraordinær generalforsamling i fjor, forteller han.

- Dette er et stort oppgraderingsprosjekt, og det var naturlig å kople på HABOs tekniske avdeling både for å avdekke behovene, lage kravspesifikasjon, hente inn priser og ta hånd om den daglige prosjektstyringen, sier Grandahl.

 

HABOs tekniske avdeling ved Fredrik Hoffstrøm har bidratt med å avdekke behovene for hvert enkelt bygg, utarbeidet kravspesifikasjon og innhenting av pristilbud fra leverandører. Hoffstrøm bidrar også med prosjektadministrasjon i gjennomføringen av prosjektet.

Mesterbygg Halden ble valgt som totalentreprenør, og deretter har det bokstavelig talt gått slag i slag – med boligene i Grønliveien og Kommandantveien øverst på prioritetslisten. Når disse er ferdigstilt, gyver de løs på de tre neste. Etter planen vil alle fem byggene framstå i en helt ny drakt i løpet av høsten.

- Budsjettet er på mellom tre og fire millioner kroner per bygg, litt avhengig av behovene for det enkelte bygget. Vi får oppgraderte og innbydende bygg og arbeidsplasser – det er vi veldig fornøyd med.

Grandahl skryter av samarbeidet med valgt lokal aktør Mesterbygg, HABO og brukerne av byggene. Det er litt krevende når det står på, men dette blir veldig bra.

 

Styreleder Øyvind André Grandahl kan fortelle om en god dialog mellom håndverkerne, beboerne og de ansatte, og at alle er gode til å tilpasse seg hverandre. Her i dialog med Snorre Svendberg fra Mesterbygg Halden.