Vår samarbeidspartner Elisenberg Elektro har bevisst satset på å bygge et bredt spekter av tjenester innenfor sitt fagområde. Det gir dem flere bein å stå på, i en tid hvor byggebransjen generelt sliter. – I tillegg er det mange som ser verdien i å bruke en liten, lokal elektrobedrift som oss framfor de store nasjonale gigantene, sier daglig leder Øystein Langvik.

Et godt eksempel på bedriftens evne til å se muligheter, er posisjonen Elisenberg Elektro har tatt i lademarkedet for elbiler. Da elbilene var i ferd med å ta stadig større jafs i den norske bilparken, så de potensialet og kastet seg på bølgen. At det ble lovregulert at alle borettslag og sameier måtte legge til rette for elbillading for beboere som ønsket det, ga dem ekstra drahjelp.

- Da vi fikk en forespørsel fra Østre Lie III borettslag om montering av infrastrukturen for 96 ladepunkter for tre år siden, måtte vi ta et valg: Enten å gå inn i dette markedet fullt og helt, eller la være. Det fantes ingen middelvei, forteller Langvik. 

- At vi fikk oppdraget i konkurranse med en stor, nasjonal aktør, var selvsagt ekstra stas.

Magnus Langvik leder satsingen på ladeinfrastruktur og – administrasjon gjennom datterselskapet Bitpark AS.

 

Administrerer bruken av anleggene

Siden har det rullet på, bokstavelig talt. Bedriften har blitt en foretrukket leverandør for både borettslag og på offentlige parkeringsplasser, og har nå skilt ut ladesatsingen i et datterselskap, der Øysteins sønn Magnus Langvik holder i rattet.

- En av suksessfaktorene, er at vi kan ta oss av hele prosessen. Det vil si å avdekke behov i tett dialog med oppdragsgiverne, foreta grunnarbeider, bygge infrastruktur, montere ladebokser og ta oss av vedlikehold og service.

- I tillegg kan vi ta oss av all administrasjon knyttet til bruken av ladeanlegget, slik at styrene slipper å holde i det. Det innebærer at vi eier strømabonnementet og viderefakturerer strømforbruket til de som benytter ladeanlegget, samt at vi også holder i kommunikasjonen med brukerne. Uansett hva kundene har behov for, finner vi en løsning.

Elsjekk og internkontroll

Elisenberg har også mange borettslag og næringsbygg på kundelista når det gjelder kontroll av det elektriske anlegget, som en del av den lovpålagte internkontrollen. For å kunne følge opp disse kundene best mulig, har de dedikert montør Desirée Bergerud til å ta seg av dette området. 27-åringen ble ansatt i mai 2021, og tar nå fagskoleutdanning innen elkraft i Fredrikstad. Et deltidsløp som strekker seg over tre år, og som skal munne ut i sertifiseringer som kontrollør i henhold til regelverket både innen bolig, næring og landbruk.

- Jeg har avlagt og bestått eksamen i både bolig og næring, og skal nå videre på termograferingskurs og landbruk, forteller hun.

Øystein har stor tro på at denne spesialiseringen vil gi Elisenberg Elektro ytterligere muligheter i markedet.

- Det finnes knapt noen i Østfold som i dag har alle de sertifiseringene. Det vil si at vi blir best innenfor elsikkerhet. Desirée imponerer meg veldig både faglig og med sin målbevissthet, og blir veldig godt tatt i mot både i borettslagene og hos våre næringskunder.

Store på rehabilitering

I tillegg til de nevnte områdene, er Elisenberg Elektro tungt inn i rehabiliteringsmarkedet. I sum gir det travle dager for bedriften, selv i en tid hvor mange nye byggeprosjekter blir lagt på is.  

- Ja, vi har bevisst satset på rehabiliteringer, som tilfører oss mange ulike oppdrag. Det er hyggelig å registrere at en rekke eiendomsbesittere bruker oss gang på gang, fordi de er fornøyde med den jobben vi gjør. Det håper vi også blir utslagsgivende i tiden framover, da det nok vil bli

Enda større konkurranse om oppdragene.

- Med oss på laget, vet de hva de får!

Desirée Bergerud ble ansatt som montør hos Elisenberg Elektro for to og et halvt år siden, og har nå sertifisert seg som kontrollør innen bolig og næring, mens landbruk bedriften og termografering står for tur. Desirée stortrives i faget, og understreker at dette er en utdanning og et yrke som passer like godt for jenter som gutter. - Mange tror dette er et fysisk krevende yrke, men det er langt fra tilfelle. Innen elektro er det i tillegg mange retninger å gå, som gir spennende muligheter.