Pål Bakker satt på Brygga i Halden sammen med en kompis sommeren 2022, da han kom over nettannonsen til DNB Eiendom Halden om HABOs siste byggetrinn på Oreid. – Vi dro rett opp og kikket inn gjennom vinduet. Dagen etter la jeg inn et bud!

- Jeg forsto raskt at dette kunne bli drømmeleiligheten for meg. Men det betinget at jeg kom såpass tidlig inn i byggeprosessen at jeg kunne gjøre alle de justeringene og tilvalgene jeg ønsket.

Og det var i grevens tid, forteller han.

- Hadde jeg vært en uke senere ute, hadde gipsplatene vært på plass og jeg hadde ikke fått integrert høyttalere i taket i alle rom. Det var viktig for meg.

Elsker Halden

Pål kommer opprinnelig fra Rolvsøy. Han utdannet seg innen elektro, men startet aldri på læretiden. I stedet tok han pølsemakerutdanning og jobbet 23 år på Stabburet. I helgene var han ofte å finne som dørvakt på et utested.

I 2009 gikk flyttelasset til Halden og han fikk jobb på en privatdrevet avlastningshjem. Da denne ble overtatt av Halden kommune, ble han med på lasset. Men uten formell utdanning som helsearbeider, kunne de ikke tilby ham fast jobb og det fulgte en tid som tilkallingsvikar.

- I august 2021 ble jeg oppringt fra Pharmatech AS på Rolvsøy, som ville ha meg som ..leder. Det passet meg helt perfekt, og viser vel at jeg har satt noen gode spor etter meg, sier han med et smil.

Men selv med jobb på hjemlige trakter og forholdet hadde tatt slutt, var det aldri aktuelt å flytte tilbake til Fredrikstad.

- Nei, jeg elsker Halden. Her er det akkurat passe stort, det er fine folk og et rikt kulturliv. Dessuten er det nærhet til E6 og kort vei til Sverige og til jobben. Så her har jeg tenkt å bli værende.

 

Også sittegruppen under stuevinduet har Pål selv stått for. Et sted som inviterer til å nyte langsom tid.

Sans for det estetiske

54-åringen ønsker velkommen inn i den midterste av leilighetene på øverste plan i seksmannsboligen. Og allerede i det døra åpnes, avsløres det at dette er en kar med sans for det estetiske. Her er alt gjennomført til minste detalj; farger som matcher, delikate interiørdetaljer og enkle og praktiske møbler som gir den lune og gode hjemmefølelsen.

- Jo, jeg har lagt mye tid og penger i å skape det lille ekstra. Tilvalgene har nok kostet rundt 450.000 kroner, selv om jeg har kjøpt billig og jeg har snekret et par møbler og lagd flere designelementer selv. Men det er verdt hver krone.

Smarthjem og jålete kjøleskap

Han har digitalisert boligen med smarthussystemet ELKO Smart , og via en app på mobilen kan han styre både lys, varme, utvendige screens og musikken i de integrerte høyttalerne. Og støvsugerroboten «Fantus» som plutselig stikker snuta fram fra under høyskapet på kjøkkenet.

- Jeg måtte spesialbestille skapet hos Mesterkjøkken for å skape et krypinn for «Fantus», gliser han.

Kjøleskapet er også av det smarte slaget: Et lite bank på døra omvandler det svarte glasspanelet til et gjennomsiktig glass for full innsyn uten å måtte åpne døra.

- Litt jålete, innrømmer han gjerne.

I den åpne kjøkkenløsningen, har han bygd en kjøkkenøy med barstoler, vel egnet både til å nyte et godt måltid og hjemmekontor. Foran vinduene i stuekroken har han skreddersydd en innbydende og raus sitte/liggeplass med store puter – perfekt for å slække med en god bok.

Pål har selv bygd kjøkkenøya, som egner seg like godt for å nyte et måltid mat som hjemmekontor. Det hører med til historien ar Pål tidligere i sitt liv har bygd to hus til seg selv, og han har pusset opp både boliger og leiligheter for venner. Et håndverksgen han har fra sin far.

 

Fleksibel entreprenør

Pål skryter uhemmet av entreprenøren Norgeshus Ø-bygg for den fleksibiliteten og viljen de har vist under byggeperioden for at han har kunnet skape akkurat det hjemmet han ville ha.

- Ja, de har vært helt fantastiske å forholde seg til, og de er svært dyktige. Takket være dem, har jeg fått lov til å skape meg drømmeleiligheten her på Oreid!