Flere av husrekkene er i ferd med å bli ferdigstilt, og styreleder Tor Henrik Svendsen (nr. tre fra venstre) sier seg svært fornøyd med resultatet. Her sammen med HABOs tekniske forvaltningskonsulent Fredrik Hoffstrøm til venstre og Mesterbygg Haldens Ole-Kristian Tjernes og daglige leder Thorgeir Terjeson. 

Alle boenhetene i Harekas borettslag er i ferd med å få oppgradert og utvidet verandaene på begge plan. – Bedre og større uteplass har vært et stort savn, sier styreleder Tor Henrik Svendsen.

Borettslaget ble reist i 2004/05 og består av totalt 22 vertikaltdelte leiligheter i to etasjer med boliger i rekke. Små lufteverandaer i andre etasje er nå i ferd med å bli innbydende uterom med god plass for både morgenkaffen og tørkestativet – og ikke minst å kunne nyte ettermiddagssola. Verandaene er betydelig utvidet og oppgradert med glassrekkverk.

I tillegg er de fått tett golv, slik at ikke vann renner ned på verandaen under på bakkeplan.

– Også verandaene nede blir helt nye og vesentlig større. Mange av dem lå direkte i sand og pukk, og bar også preg av det. Nå blir det støpt nytt betongdekke på alle enhetene, forteller HABOs tekniske forvaltningskonsulent Fredrik Hoffstrøm.

ALT I TRÅD MED PLANEN

Arbeidene ble igangsatt i mai og utføres av Mesterbygg Halden. Stipulert ferdigstillelse for alle rekkene er satt til oktober. Daglig leder Thorgeir Terjeson og Ole-Kristian Tjernes kan fortelle at alt har forløpt etter planen så langt, og de uforutsette problemstillinger som har dukket opp, har de løst fortløpende i tett dialog med styret. 

– Spesielt bak verandaene nede har det vært litt råte i kledningen, som vi har byttet. I ett felt måtte vi også bytte gips på grunn av at fukten hadde trengt dypere inn. Men i det store og hele har det løpt helt i tråd med planen, og vi har stort sett bare fått hyggelig tilbakemeldinger. De takker samtidig beboerne for at de har utvist stor forståelse for at de pågående arbeidene nødvendigvis har medført en del trafikk og støy.

FORNØYD STYRELEDER

Også styreleder Tor Henrik Svendsen er tilfreds med resultatet så langt, og kan fortelle om en god og konstruktiv dialog med både HABOs prosjektleder Hoffstrøm og entreprenøren.

– Oppgraderingen vil ha en totalkostnad på i overkant av 10 millioner kroner. For oss var det en selvfølge å kople på HABOs tekniske avdeling, da det er et for stort prosjekt til at vi skulle ha håndtert det selv. Med HABO til å styre prosjektet vet vi at hele prosessen blir ivaretatt på beste måte, og at arbeidene blir fulgt tett opp. – Det er en god investering!