Kaffekos med wow-faktor! 

Har du høydeskrekk? Da bør du takke nei om du blir invitert til kaffekos på den innglassede balkongen til Turid Løwen I Solbakken borettslag!

Vi befinner oss 11 etasjer og 40 meter til værs, og har hele Halden sentrum for våre føtter. Her har vi en utrolig panoramautsikt som strekker seg fra Marcus Thranes gate i sør til langt oppover Gimleveien i nord. Derimellom ser vi hele sentrumsområdet, inklusiv innseilingen til Nexan, Sauøya, og havnebassenget. Vi ser elevene ved Rødsberg ungdomsskole strømmer ut i skolegården i storefri, og vi kan følge arbeidene ved Os skole og Halden Arena under oss. Vi ser Saugbruks og vi ser et tog sno seg oppover langs Iddeveien. På oversiden kneiser Fredriksten festning som et stolt monument over byens historie. 

Wow!

 

Midt i mot, kneiser Fredriksten festning som et monument over stolt byhistorie.(Foto: privat)

 

- Ja, alle som kommer hit første gang, blir begeistret for utsikten. Da henter de fram mobilen og sikre seg bilder, sier Turid, innehaveren av leiligheten som må ha en av Haldens fineste utsikter.  Hun har akkurat skjenket kaffe til styreleder Kåre Thorvaldsen, som har tatt turen oppom for anledningen.

Leiligheten kjøpte hun i oktober for to år siden, og hun nyter både soloppgang og solnedgang på den romslige balkongen – som i realiteten har gitt henne et ekstra rom.

- Da jeg ble alene i det store huset i Torpedalsveien, ønsket jeg en mindre, mer lettstelt og mer sentrumsnær bolig. Jeg vurderte flere leiligheter, men da denne kom til salgs, var jeg ikke i tvil. Denne skulle jeg ha.

Hun var imidlertid ikke alene om herligheten, men måtte konkurrere med 11 interessenter. I finalerunden var det tre budgivere igjen.

- Jeg var veldig glad for å få tilslaget. Men samtidig spent på om noen ville ta den på forkjøpsretten. Jeg hadde riktignok vært HABO-medlem en tid,  men lang ansiennitet kunne jeg ikke skryte på meg å ha. Det ble noen spennende dager, men desto mer gledelig var det da megleren ringte og gratulerte.

Den rundt 70 kvadratmeter leiligheten fikk nytt kjøkken og en generell oppussing, og framstår både som svært gjestfri, romslig og innbydende.

- Leiligheten har absolutt levd opp til forventningene på alle måter, og dette er et veldrevet borettslag med mange hyggelige beboere.

- Jo, her stortrives jeg både med utsikten og livet!

 

Turid åpner villig hjemmet sitt da HABO-bladet spør om en kikk. Også styreleder Thorvaldsen er innom for anledningen, og kan fortelle at det er omlag ti år siden det ble besluttet å utvide og bygge inn de eksisterende, små verandaene i høyblokka.