– Fortsatt er det mange borettslag som har både 30 og 40 år gammelt låssystem. Da er sjansen stor for at nøkler er kommet på avveie, og det er på tide å bytte til en nytt og mer moderne system, sier montasjeleder og servicetekniker Ambjørn Pettersen i Låssenteret AS.

- I borettslag hvor det er mange nøkler i omløp og folk flytter inn og ut ettersom årene går, øker sannsynligheten for at nøkler har blitt kopiert opp og havnet på avveie over tid. Noen nøkler mistes, andre blir lånt ut og glemt. Dessuten er det en risiko for at det eksisterende låssystemet er utgått av produksjon, og dermed ikke mulig å få byttet låssylinder eller få nøkkel som passer.

GODE RABATTER

Som HABO-medlem får du 15 prosent på utvalgte varer i butikken i Walkers gate 12, og Pettersen kan fortelle at de nå også kjører kampanje hvor de gir opptil 70 prosent rabatt på nytt låssystem.

– Benytt sjansen til å få et oppgradert nytt og trygt låssystem for beboerne. Vi kommer gjerne innom på befaring og gir et uforpliktende tilbud. Mulighetene for å sikre seg er mange, og vi anbefaler løsninger skreddersydd det enkelte lags behov og budsjett. Det er fortsatt noen som vil benytte seg av den fysiske nøkkelen, sier Pettersen.

- Da kan vi bytte låssylindrene og sørge for at alle får én nøkkel som passer til inngangsdøra og egen leilighet, samt fellesrom som boder og garasje – alt utfra styrets føringer. Alternativt om man ønsker en brikkeløsning til inngangsdøren. Borettslaget setter opp ønske, vi tilpasser og monterer løsningen.

MANGE MULIGHETER

Med elektroniske låser kan du åpne for venner og kjente, eller håndverkeren, selv om du ikke er tilstede selv. Døren kan låses opp og igjen med kode eller mobiltelefon. Du har hele tiden oversikt over hvem som kommer og går, og kan for eksempel få varsel når barna kommer hjem fra skolen. En porttelefon med kamera kan også være aktuelt for noen, for å kunne se og kommunisere med vedkommende som ringer på.

REDUSERER FAREN FOR INNBRUDD

Om du bor i borettslag eller privat bolig, er det viktig å gjøre hjemmet mindre utsatt for innbrudd. Boligsikring handler om mye mer enn å montere en solid lås på inngangsdøren, minner han om. Ofte er det nok av andre inngangspunkt som uvedkommende kan benytte seg av, spesielt dersom du bor i en enebolig. Vinduer, balkongdører, bakdører, kjellerlemmer og annet har ofte svak eller mangelfull sikring, noe som ofte gjør den godt sikrede inngangsdøren uvesentlig.

– Ved å sikre alle inngangspunkter og følge noen enkle forhåndsregler, kan du redusere risiko for innbrudd betraktelig. Vi er behjelpelig med å sikre deg og dine verdier, understreker han. I butikken har Låssenteret låsesmedprodukter og -tjenester og kan hjelpe deg med nye nøkler til de fleste låser.

– Vi har stort utvalg av postkasser med mekanisk eller elektronisk lås. Vi kan også påta oss montering av postkassene.

NØKKELSERVICE

Servicesenteret henvender seg også til næringslivet og offentlige etater, og tilbyr både sikkerhetsbefaring, prosjektering, patenterte låssystemer, adgangskontroll og serviceavtale. Det lokale senteret har inngått avtale med en rekke av byens bedrifter, kan han fortelle. – Ta gjerne turen innom for en prat for sikkerhets skyld!