Styreleder Elisabeth Foss gleder seg stort over at hun har fått nytt og moderne baderom.
– Vi valgte å legge mye i de tekniske løsningene,  som sikrer at badene varer i hvert fall de neste 30 årene, sier hun.

Elisabeth Foss og styremedlem Harry Johansen kan fortelle om en svært god og ryddig prosess med flere lokale håndverkerbedrifter involvert.

- Oppgradering av bad omfatter mange ulike fag som skal koordineres, og vi fant fort ut at det var greit å benytte HABOs tekniske avdeling til å gjennomføre prosjektet. Fredrik Hoffstrøm er prosjektleder, og så langt har det forløpt veldig bra, sier de da HABO-bladet kikker innom.

Det er bedriftene Mesterbygg Halden, Elisenberg Elektro, Comfort F. Jørgensen og Nordsjø Idé og Design som har står for de håndverksmessige arbeidene. Planen er at alle badene skal være ferdige før fellesferien starter, og så langt er de godt innenfor tidsskjemaet.

Styreleder Elisabeth Foss og styremedlem Harry Johansen har hatt en hånd på rattet i Brabo borettslag i mange år. – Det er viktig å kunne påvirke vårt eget bomiljø, sier de.

 

Teknisk oppgradering

I tillegg til at badene får en synlig fornyelse og modernisering med nye møbler, er også det tekniske oppgradert og i tråd med forskriftene – som blant annet innebærer lekkasjesikring. Noen har også flyttet varmtvannstanken fra kjøkkenbenken til boden. 

- Det er et inngripende tiltak i folks hverdag når badet skal renoveres. Men det er alle innstilt på, og har innfunnet seg med. Alle gleder seg til å få nye baderom, presiserer Elisabeth.   

- Det er etablert en brakke med toaletter, vasker og dusj for de som er berørt, som er et greit alternativ mens arbeidene pågår, sier Harry.

 

Sahand Sheriati og Norulla Safizada fra Comfort F. Jørgensen i sving på badet til Harry Johansen.

 

Jevnlige oppgraderinger

Borettslaget har vært gjennom jevnlige oppgraderinger de siste 8-10 årene i form av nye carporter, vasking og maling av fasader, nytt ventilasjonsanlegg, installert vannmålere – og nå sist altså totalrenovering av bad.

- Med vannmålere på plass, ble vi belastet for det reelle forbruket i stedet for at kommunen stipulerte et forbruk. Det sparte oss for 16.000 kroner i avgifter årlig. Det var en svært god investering for oss, og noe alle borettslag som ennå ikke har gjort det bør prioritere.

Det neste som står på planen, er nye tak.

- Vi hadde planer om å sette i gang tidligere. Men på grunn av de sterke prisøkningene, valgte vi å avvente. Vi fikk utarbeidet en tilstandsrapport som viste at vi kunne drøye fem år. Så da velger vi det.

 

Elisabeth og Harry berømmer håndverkerne både for godt arbeid og deres hyggelige væremåte. Her er de i munter prat med Lars Erik Hagen fra Mesterbygg Halden.

 

Lang fartstid i styret

Elisabeth har sittet som styreleder i borettslaget siden 2016, da hun avløste nettopp Harry etter at han hadde hatt rollen i 10 år. Med andre ord; to svært rutinerte personer i styresammenheng. I tillegg har de med seg Karoline Holmberg Andersen som styremedlem.  

- Vi utfyller hverandre. Jeg er den impulsive som pusher på for å få gjort mest mulig på kortest mulig tid. Harry er den som tenker seg godt om før han handler. Det gjør oss til en god match, sier hun med et smil.

Elisabeth flyttet inn i borettslaget i 2013, mens Harry har bodd her siden 2002. Begge sier de stortrives i bomiljøet, og trekker samtidig fram den gode beliggenheten, med tilgang til en rekke butikker og tjenester innen gangavstand. 

- Dessuten er det gode bussforbindelser til sentrum her, med busstopp rett på utsiden. Så her har vi lett tilgang til det meste vi har behov for!