Astrid Brøchner har ikke tall på hvor mange høstkonferanser hun har deltatt på i regi av HABO. Men 66-åringen har fortsatt både glede og nytte av å være til stede.

- Mye av programmet er naturligvis beregnet på de som er nye i styrene, slik at det blir mye repetisjon for min del. Men det er helt greit å få bekreftelser på det jeg allerede har kunnskap om, sier hun.

-  I tillegg er det alltid noe nytt fra år til år som er nyttig å få med seg. Og ikke minst er det fint å være her fordi det er et hyggelig fellesskap. Jeg vil også benytte anledningen til å skryte av HABO og administrasjonen der. Det er en herlig gjeng med mye faglig kunnskap til god støtte for oss som jobber som valgte styreledere og styremedlemmer. De har et godt omdømme både blant entreprenører, boende i borettslag og gjester på konferanser. 


Et allsidig og aktivt liv

Astrid har vært styreleder i Knarbo borettslag - med 32 boenheter - de siste åtte årene, hvor hun også er bosatt. Hun er i tillegg styreleder for Sameiet Olav Vs gate 1 og sitter i styret i et borettslag i Sarpsborg. Tidligere har hun besittet samme verv i blant annet Oreid III borettslag og Brattås borettslag.  

- Når HABO har behov for en styreleder en periode i et borettslag, ringer de gjerne til meg. En rolle jeg trives veldig godt med.

Å sitte med lederverv, er da heller ingen ny erfaring for henne. Allerede i 1975 ble hun valgt som den første kvinnelige lederen av Halden AUF. Siden har hun vært med i en rekke styrer og utvalg både lokalt, på fylkesnivå og sentralt. Hun satt også noen år som første vara til kommunestyret for Halden Arbeiderparti.

Hun har tidligere vært aktiv bilcross-kjører, hun har vært hotellsjef på Grand Hotell og hun startet opp Siste Reis. Også innen frivilligheten har hun tatt ansvar. Ikke minst gjennom 23 år i TTIF Håndball som henholdsvis styreleder, trener oppmann og dommer. Hun har også vært aktiv i det profesjonelle sykkelrittet Ladies Tour of Norway - nå Tour of Scandinavia.  

I fjor gikk hun av med pensjon, etter 22 års ansettelse ved Iddebo sykehjem, og kan bruk mer av tiden til styrearbeid.

Vil bidra til at folk trives

- Mitt mål som styreleder, er å bidra til at folk har det greit. Jeg har aldri vært redd for å ta i et tak, og er nok også over gjennomsnittlig tilgjengelig for beboerne. Jeg svarer på telefonen både på kveldstid og i helger, da det kan ha skjedd noe som må tas tak i umiddelbart. Er det eksempelvis en vannlekkasje, kan du ikke vente til over helgen med å gjøre noe!

Hun påpeker samtidig viktigheten i å sette grenser, ellers kan man fort bli «spist opp» i rollen.

- Men jeg bruker gjerne min kompetanse og erfaring til å bistå beboerne med gode, personlige råd – eksempelvis når det handler om økonomi og de klager på dårlig råd. Eller om hva som følger med av forpliktelser overfor fellesskapet når man bosetter seg i et borettslag.

- Jeg har nok tatt med litt av omsorgsgenet mitt inn i rollen, sier hun med et smil.