Eiendomsmegler Jan-Marcus Lilledal hos DNB Eiendom Halden kan fortelle om jevn og god interesse helt siden de lanserte Fladstadtunet sammen med entreprenøren Bjørnstad Bygg. 1. byggetrinn består av en seksmannsbolig, hvor fem av dem er solgt og den sjette er reservert. 

– Det vil si at vi i praksis har solgt ut hele bygget, og vi har allerede en reservasjon i det neste bygget som nå er under bygging. Her er det planlagt innflytting sommeren neste år, sier Lilledal. Totalt vil hele utbyggingen bestå av fire like bygg, som hver rommer seks borettslagsleiligheter som knyttes til HABO – hvorav fire er på 89,2 kvm BRA og to er på 52,7 kvm BRA.

– I tillegg kommer det et siste byggetrinn bestående av ett leilighetsbygg som også vil være en del av borettslaget.

IGANGSETTER FØR KONTRAKTINNGÅELSER

Fladstadtunet ligger på et attraktivt område tett ved Rakkestad sentrum. Målet er at det skal reises ett bygg årlig, med igangsettelse uavhengig av om det er inngått salgskontrakter eller ikke.

 

Fladstadtunet er et samarbeidsprosjekt mellom HABO og Bjørnstad Bygg. Både prosjektleder Marius Aadalen (t.v.) og eiendomsmegler Jan-Marcus Lilledal forteller at det i prosjektet har vært et velfungerende og godt samspill dem imellom. De er begge parter med lang erfaring med oppføring av boliger for salg. 

 

– Vi har god erfaring med det fra de øvrige byggeprosjektene i området. Det er mange som synes det er lettere å ta avgjørelsen når de kan se leiligheten fysisk, framfor på et prospekt. I tillegg er jo byggene i seg selv god markedsføring som skaper nysgjerrighet og interesse, sier prosjektleder Marius Aadalen.

– Dessuten er det en trygghet for potensielle kjøpere å vite at prosjektet faktisk blir realisert, legger Jan-Marcus Lilledal til.

OGSÅ TILFLYTTERE

De forteller at den største interessen kommer fra godt voksne, lokale innbyggere som ønsker å selge sine enebolig til fordel for en enklere og mer moderne boform uten å måtte flytte ut av bygda.

– Men vi har også noen interessenter utenbys fra, som viser at gode boalternativer kan gi innflytting til kommunen, bemerker Lilledal. Neste byggetrinn er godt i gang, og Lilledal kan fortelle at de allerede nå har en reservasjon. Innflytning er beregnet til sommeren 2023.