Haldensere som vurderer å selge boligen, har mer behov for veiledning og gode råd enn noen gang.

Det merker Linda Torp Skogli og hennes kollegaer i DNB Eiendom Halden godt. – Vi har alltid lagt stor vekt på rådgiving, og kan trygge kundene med hvilke muligheter som finnes. Ta gjerne turen innom for en uforpliktende og hyggelig prat, oppfordrer hun.

- Det omsettes fortsatt boliger, og de fleste leilighetene vi har solgt etter ferien har gått enten til prisantydning eller mer. Det er derfor ingen grunn til ikke å starte prosessen dersom du har planer om å selge, sier DNB Eiendom Haldens daglige leder Linda Torp Skogli.

- Det virker som at etterspørselen på leiligheter har økt. Det være seg fra førstegangsetablerere eller godt voksne som vil selge eneboligen for en mer lettstelt og moderne bolig. Det gir positivt utslag i på salgssummen for selgeren.

HABO-megleren

DNB Eiendom Halden er eid av HABO, og partene jobber tett sammen i forhold til både nysalg av prosjekter og leiligheter i etablerte borettslag. Svært mange av HABO-medlemmene føler det derfor er naturlig å velge dette meglerkontoret når de skal selge, eller vurderer å selge.

- Vi kjenner historikken og potensialet til alle borettslagene, og ikke minst har vi kompetanse og førstehåndsinformasjon på ansiennitet og forkjøpsrett, og kan håndtere salget på en ryddig og effektiv måte. Vi ønsker at alle HABO-medlemmer skal føle at DNB Eiendom Halden er «mitt meglerkontor».

Linda uttrykker samtidig stor forståelse for at haldenserne er usikre og avventende, og at mange har behov for rådgiving i forhold til boligsalg – eller kjøp. 

- Ja, nå er de fleste mer bevisst på valg av megler, og nettopp rådgiving har alltid vært en av våre satsingsområder og som vi nyter godt av nå. Med vår tette relasjon med DNB Bank, kan vi også kople på banken dersom det er behov for finansiering eller økonomisk rådgiving for å se hvilke rammer og muligheter man har. Som regel finner vi en god løsning sammen.

Setter økt krav til megleren

Hun legger ikke skjul på at tiden vi er inne i også setter ekstra store krav til megleren. Det er nå man må vise hva man er god for.

- Det er klart det krever mer innsats og spissing av hvert salg nå, for å skape oppmerksomhet. Det betinger at man tør å tenke utenfor boksen og skille seg ut.

Før markedet snudde, solgte boligene nærmest seg selv, og de gikk som regel langt over taksten. Men også denne situasjonen er Linda og hennes kolleger bekvemme med.

- Vi har spisskompetanse på byen og markedet, vi har den beste markedsføringen og vi vet hvilke strenger vi skal spille på. Vi ønsker å være haldensernes førstevalg både i oppgangstider og nedgangstider, og er alltid klare for å hjelpe dem gjennom prosessen på en god måte.

Hun minner samtidig om at det som skjer nå er en korrigering i forhold til det svært opphetede boligmarkedet vi har hatt i mange år.

- Om du skal selge og kjøpe i det samme markedet, er det egentlig lite forskjell fra tidligere når det gjelder sluttregnskapet. Det kan hende du oppnår noe lavere pris, men du kan sannsynligvis også kjøpe for tilsvarende lavere sum.

Gratis boligsalg

Som en gest til kundene, har meglerkontoret igangsatt en kampanje hvor en heldig vinner får gratis boligsalg.

- Alle som har planer om å selge og inngår avtale med oss, vil være med i trekningen. Betingelsen er at man binder seg til å starte boligsalg og markedsføring innen 30. juni 2024, forteller Linda.

Bortsett fra tilstandsrapport, boligstyling og boligselgerforsikring, får vinneren dekket alle omkostninger rundt salget. Da snakker vi mange titusen kroner, og bør være en attraktiv premie.

- Ta gjerne turen for en hyggelig prat. Her vil du garantert bli tatt godt imot!