Gjør mørketiden lysere ved å fornye kjøkkenet!

Høsten er kommet, med stadig kortere dager og lengre netter. En fin tid for å bytte ut eller fornye kjøkkenet og garderoben, fastslår Grethe Thoresen og Morten Gundersen hos Mesterkjøkken i Tistedal.

- Om høsten og vinteren tilbringer vi mye tid innendørs. Da er det hyggelig å kunne koste på seg en fornying. I tillegg gir det et hyggelig lyspunkt i den mørke årstiden. 

De minner samtidig om at man ikke er nødt til å rive hele det gamle kjøkkenet og erstatte det med et nytt for å få en oppgradering.

- Nei, i mange tilfeller kommer man langt ved å bytte fronter, og eventuelt benkeplater, skuffer og håndtak. Vi kan også bytte fronter og skreddersy løsninger selv om det eksisterende kjøkkenet ikke er kjøpt hos oss, forteller de.

Lett å la seg inspirere

Mesterkjøkken har produsert og solgt kjøkken, garderober og baderomsmøbler fra sin base i Skolegata 37 i Tistedal siden 2007, hvor du også finner du en stor utstilling av delikate interiørløsninger. Her er det bare å la seg inspirere!

Med fabrikk og lager i samme bygg, samt egne ansatte som transporterer og monterer, er bedriften uslåelig på fleksibilitet, leveringssikkerhet og raske responstider. Om det eksempelvis skulle skje et uhell med en benkeplate eller en front under transport, sørger de for at det umiddelbart blir produsert en ny dersom de ikke allerede har den på lager.

Dette, i tillegg til konkurransedyktige priser, høy kvalitet, tilgjengelighet og god service, har gjort den lokale kjøkkenprodusenten til en stadig sterkere utfordrer til de store kjedene.

- I tillegg er det mange som setter pris på at de kun har én part å forholde seg til helt fra den første kontakten med butikken til kjøkkenet er ferdig montert.

- Vi har en rekke spesialløsninger for garderober, bad og vaskerom. Kom gjerne innom for en kikk, sier Morten Gundersen.

 

Tegner kjøkkenet sammen med kunden

Både Grethe og Morten har vært i bransjen i «en mannsalder», og står klare til å dele av sin erfaring og gi gode råd på veien mot drømmekjøkkenet. Er det ønskelig, kommer de hjem til deg på gratis befaring og tar mål. Men har du en grovskisse av rommet, er det tilstrekkelig til å konstruere kjøkkenet på deres avanserte tegneprogram.

– Kjøkkenet er et sted som skal innby til både matlaging, langsom tid og gode samtaler, og er en investering både i livskvalitet og i boligen. Sammen med kundene bygger vi opp kjøkkenet digitalt, bit for bit, til de er hundre prosent fornøyde. Før vi setter kjøkkenet i produksjon, reiser vi alltid hjem til kundene for å kontrollmåle, slik at vi er hundre prosent sikre på at målene stemmer.

- Deretter er det bare å glede seg! 

Mesterkjøkken har en rekke ulike håndtak, beslag og tilleggsutstyr som setter prikken over i-en på kjøkkenet eller garderoben.

 

Alle prisklasser 

Ofte får de spørsmålet: «Hvor mye koster et nytt kjøkken»? Svaret avhenger av hvor mye penger du ønsker å legge i det.

- Det beste er om kundene oppgir hvilket budsjettrammer de har, så kan vi foreslå gode løsninger ut fra det. Prisen avhenger selvsagt av størrelse på kjøkken. Fronter har ulike prisklasser, størrelser på skap og skuffer er dyrere enn skap - men en fin miks av dette er å anbefale.

Valg av benkeplate utgjør ofte prisforskjeller på 35-50000,- f.eks. hvis man velger steinplate, og hvitevarer spenner fra rimelige pakker på 20-30.000 til 70.000  kroner og oppover.  

Også kjøkken er preget av motebildet. Grethe kan fortelle at det etter en tid hvor mørkgrått eller sort har vært populært, nå dreier mer mot farger som grønt, beige og mørk eller lys eik for å trekke naturen inn i rommet.

- Mange går fortsatt for hvitt, fordi det er tidløst og «ufarlig», en absolutt ikke kjedelig. Det kommer helt an på hva man gjør ut av detaljene. Jeg anbefaler gjerne at man tør å sette litt farge på tilværelsen, ikke tenke hva som kan kanskje kan skje fem eller ti år fram i tid. Har du lyst på et oransje kjøkken, gjør det!

Gode HABO-rabatter

Mesterkjøkken er en av HABOs håndplukkede samarbeidspartnere og er inkludert i boligbyggelagets fordelsprogram. Det er i seg selv et stempel på deres kvaliteter. Samtidig gir det deg som HABO-medlem betydelige rabatter på allerede gode priser. Mesterkjøkken er også forhandler av Drømmekjøkken, og har egen avdeling med showrom i Sarpsborg. Det gjør det enkelt for HABO-medlemmer i begge byer å benytte seg av medlemsfordelen.  

- Vi er takknemlige og stolte over å ha blitt valg som samarbeidspartner til HABO. Det tar vi som et tegn på at de har fått gode tilbakemeldinger på våre leveranser til en rekke av HABOs byggeprosjekter de siste årene, sier Grethe – og ramser opp populære boligfelt som Oreid, Sollihøgda, Riskollen, Brekkerødlia, Stenrød og Fladstad i Rakkestad. 

- Også andre utbyggere i Østfold bruker oss som kjøkkenleverandør i sine boligprosjekter, og vi håndterer da også tilvalgsmulighetene som gjerne tilbys boligkjøperne. Vi tar dem i mot i butikken og veileder dem fram til den løsningen de ønsker, samt håndterer og formidler bestillingene. Det gjør det svært enkelt og tidsbesparende for entreprenørene, supplerer Morten.

Med andre ord: Er det behov for et nytt eller oppgradert kjøkken i leiligheten eller i hele boligkomplekset, vil det lønne seg å legge veien innom Mesterkjøkken!