Å gjøre gode forberedelser før boligen legges ut i markedet, er det viktigste tipset eiendomsmegler Sabri Freddy Khattab kan gi deg som vurderer å selge boligen. – Er du usikker på noe, ikke nøl med å ta kontakt. Vi er her for å bistå og gi gode råd, sier han.

De fleste potensielle boligkjøpere surfer på nettet for å finne interessante salgsobjekter. Førsteinntrykket de får via bildene, er ofte helt avgjørende for om de stopper opp og søker mer informasjon om akkurat din bolig, eller surfer videre. - Nettopp å gjøre gode forberedelser, er viktigere enn noen gang i disse tider, sier eiendomsmegler Sabri Freddy Khattab hos DNB Eiendom Halden.

Å sørge for at boligen blir presentert på en best mulig måte, er en del av «pakka» du får når du bruker DNB Eiendom Halden. Derfor har meglerkontoret knyttet til seg profesjonelle fotografer som har spesialisert seg nettopp på boligfotografering.

- Mye handler om følelser, også for de som er ute etter et nytt bosted. Bildene og beskrivelsene skal sørge for nettopp å skape en god følelse for potensielle kjøpere, slik at de blir fristet til å komme på visning for å se boligen med egne øyne. Da har vi skapt den nysgjerrigheten vi er ute etter, sier han.

Men selv om boligfotografene er profesjonelle og dyktige, er det ofte nødvendig å gjøre en innsats i forkant. Etter at megleren har vært på befaring og tatt en verdivurdering, får du som selger en liste over forslag til tiltak.

- Det kan være en lønnsom investering å sette opp den vegglista som mangler i stua, eller kanskje gi veggene et malingsstrøk. I tillegg går det ofte på å fjerne personlige ting og unødvendige gjenstander, samt rydde og vaske før bildene skal tas.

- En grei tommelfingerregel er å få frem romfølelsen ved å vise mer gulv, som enkelt kan gjøres ved eventuelt å flytte møbler som står midt i rommet eller i veien for utsikten til en mer diskré plassering. 

Også ledninger som slenger, løse lister eller slarkete dørhåndtak bør fikses. Husk at potensielle kjøpere registrerer utbedringene som må gjøres på minussiden i sin vurdering.  

- Hva som bør gjøres før fotografering og visning, er selvsagt veldig individuelt fra bolig til bolig. Det finnes ingen fasit. Men selv små grep kan ha stor effekt på boligsalget, og vi har den erfaringen som skal til for å friste flest mulig interessenter og oppnå høyst mulig bud.

- Beregn lenger tid

Selv om markedet har regulert seg i forhold til dyrtid og renteøkninger, påpeker Sabri at det ikke er noen grunn til ikke å selge av den grunn. Beregn bare litt lenger tid, anbefaler han. 

- Om du skal kjøpe og selge i det samme markedet, er det ikke noen stor forskjell fra tidligere. Det vil si at du kanskje får litt mindre for boligen enn du ville ha gjort da markedet var som hetest for et par, tre år siden. Men det tar du trolig tilbake ved at du betaler mindre for ny bolig.

- Og prisnivået i Halden har holdt seg relativt ba i forhold til mange andre byer, legger han til.

- Manges mareritt er å måtte betale på to boliger, fordi ikke har fått solgt den gamle innen de overtar den nye. Hvordan skal man unngå å havne i en slik situasjon?

- Det handler som sagt om å ta høyde for at det kan gå litt tid innen man får solgt. Det aller sikreste, er selvsagt å vente med å se seg om etter ny bolig inntil den gamle er solgt. Det betinger imidlertid at man har et sted å bo i mellomtiden; det være seg et familiemedlem eller om man leier noe midlertidig.

- Men det er heller ingen stor risiko å kjøpe først om du setter overtakelsesdato litt fram i tid. Du vil få solgt, og vi treffer som regel bra på pris, understreker han.

Stortrives i faget

Sabri er et velkjent navn og fjes i Halden - ikke minst på grunn av sin tidligere fotballkarriere - og er oppvokst og bor i byen. Han har jobbet hos DNB Eiendom Halden siden januar 2020, og stortrives i arbeidet. Selv om han for lengst har trappet ned fotballsatsingen, har han tatt med seg vinnerinstinktet inn i meglerbransjen. Med Sabri på laget, får du en resultatorientert, serviceinnstilt og seriøs megler med godt humør og stå-på-vilje.

- Jeg vet at det kreves både hardt og godt arbeid for å oppnå gode resultater, og jeg går alltid 100 prosent inn for å få maksimal uttelling i hvert oppdrag. Og er det noe du er usikker på, ikke nøl med å ta kontakt for en uformell prat. Vi er her for å bistå deg!