Ove og Charlie nyter late dager på Fagerholt 

Det var bare grunnmuren som var reist da Ove Helge Kongshaug og hans familie første gang tok turen til Fagerholt. Samme dag hadde de signert kjøpskontrakt. – Vi ble sjarmert i senk av beliggenheten, byggets beskrevne kvaliteter og planløsning. Og ikke minst av Halden som by, sier han.  

I dag, et år senere er de minst like fornøyd. Nå har de fått bodd seg inn og blitt kjent med bygget og omgivelsene, og har fått hyggelige naboer.

– Ja, alt har stått til forventningene, sier han begeistret når han og hunden Charlie – en nakenhund med hår av rasen Powder Puff – viser oss rundt.

BOSATT I OSLO

Ove og kona er bosatt i Oslo. Hun jobber i hotellbransjen, mens han har vært uføretrygdet noen år på grunn av en yrkesskade, etter et langt yrkesliv i Forsvaret på Kongeskipet og motortorpedobåt. De tar turen til Halden så ofte de kan, og også de to voksne døtrene «booker» seg inn når de får muligheten. Tanken om å finne et hjem nummer to utenfor hovedstaden, vokste seg fram under pandemien, forteller han.

– Da grensene ble stengt, brukte vi ferien til å ble bedre kjent med byer og steder i nærheten, inkludert Østfold. Vi falt pladask for Halden, med festningen som troner over byen og det gjestfrie havneområdet. Og ikke minst trivelige haldensere. Vi følte oss rett og slett veldig velkomne her. Boligprosjektet i Stenbruddveien fant han på finn.no, og la en plan...

– Ja, jeg involverte først døtrene mine og fikk full støtte der innen jeg tok det opp med kona, sier han og ler. Men også hun delte snart Ove og barnas begeistring, og den ble raskt omsatt i handling. Oktober i fjor kunne de ta boligen i bruk, og han sitter nå i styret i Fagerholttoppen borettslag som ferdig utbygd vil bestå av 12 rekkehus.

Både Ove og Charlie har for lengst funnet seg godt til rette i boligen i Stenbruddveien, og tar turen fra Oslo så ofte som mulig. Han sitter nå også i styret i Fagerholttoppen borettslag, som ferdig utbygd vil bestå av 12 rekkehus. – Det er fint å kunne være med på å skape et trivelig og godt bomiljø, sier han. 

FINE TUROMRÅDER

– Det er summen av hele pakka som gjør dette til et drømmested for oss. Boligen er svært romslig og praktisk, det er høyt under taket, integrert garasje og beste kvalitet på materialvalgene. Og i og med at vi var så tidlig inne, hadde vi en rekke tilvalgsmuligheter vi benyttet oss av. Vi takket også ja til bruk av interiørarkitekt på farger før maleren satte i gang.

– Å kunne våkne til panoramautsikt over Iddefjorden gir en svært god følelse. Her er det også veldig solrikt og et godt klima. Og blir sommerdagene for hete, er det kort vei til badestrendene for avkjøling. Han trekker også fram at avstanden fra Oslo er overkommelig, og at de kun er en svipptur unna både Halden sentrum og Sverige. I tillegg er det gode turområder rett på utsiden av boligen når Charlie skal luftes.

– Jo, her på Fagerholt senker vi skuldrene og bare nyter livet, konkluderer han.

 

Fantastisk utsikt på Fagerholt. 

Vår eiendomsmegler for prosjektet på Fagerholt er DNB Eiendom Halden. Du kan lese mer om boligene her!