Recover er spesialister på opprydding og gjenoppbygging etter brann-, vann- og miljøskader, og kan påta seg store rehabiliteringsoppdrag.  – Men har du kun behov for å skifte et vindu i borettslaget eller privatboligen, er det også bare å ringe, sier Andreas Gustav Houmsmoen. 

Houmsmoen er leder for avdelingen i Halden, som har holdt hus i Kirkebakken 8 siden mars 2020. Med Circle K og bilvaskehall på samme adresse og profilering mot den trafikkerte Elvegata, har bedriften svært god synlighet. Det har gitt utslag i en stadig økende oppdragsmengde.

Halden-avdelingen teller nå 10 ansatte og ligger under Recover Sarpsborg. Det gjør det enkelt å kunne spille på hverandres ressurser og kompetanse, forteller Houmsmoen.

- Ja, vi samarbeider tett både når det gjelder bemanning og utstyr. På Bredmyra i Sarpsborg er det også god plass til interiøroppbevaring, samt at de har vaskeavdeling for innbo og kjemisk rom for luktfjerning av tekstiler og møbelverksted.

- I tillegg har vi et stort nettverk av samarbeidspartnere innen alle fagområder, som gjør at vi kan påta oss et stort spekter av tjenester. Om du skal rive ned, sanere eller oppgradere, er vi bare en telefon unna!  

Avtale med forsikringsselskapene

Recover Halden har avtale med alle de store forsikringsselskapene og rykker raskt ut ved behov når «alarmen går». Tidsaspektet er ofte helt avgjørende for å kunne begrense skadeomfanget, påpeker han.

- Spesielt ved vannlekkasje, er det naturligvis viktig med kort responstid. Vi har døgnvakt, og sørger kjapt for å iverksette nødvendige strakstiltak. Deretter kartlegger vi omfanget, lager et prisoverslag, utbedrer feil og setter boligen eller leiligheten tilbake til den tilstanden den var før skaden oppsto hvis aksept hos forsikringsselskapet.

Det omfatter tjenester som å vaske, rense, rive, desinfisere, tørke, fjerne lukt og gjenoppbygge. Recover tar seg også av kommunikasjon og dokumentasjon med forsikringsselskapet angående skadeoppgjøret.

God dialog med HABO

Recover Halden har gjort en rekke oppdrag for HABO-relaterte borettslag. Noen ganger via HABOs tekniske avdeling, andre ganger blir de kontaktet direkte av styrelederne.

- Det er behov for mange ulike bygningsmessige tjenester knyttet til borettslag og private leilighetsbygg. Vi kan bistå med det aller meste. For oss er ingen oppdrag for små eller for store, enten det er akutte behov eller planlagt oppgradering, understreker Houmsmoen.

- Vi sørger uansett for at jobben blir gjort til avtalt tid!

 - Av og til dukker det opp uvanlige og utfordrende oppdrag. Det trives vi godt med, sier avdelingsleder Johnny Aasen og prosjektleder Fredrik Jensen hos Recover i Sarpsborg.

 Vi er Nordens ledende selskap innen faget skadebegrensning med totalt 2500 medarbeidere og 45 års erfaring. I Norge er vi ca 1100 medarbeidere og har en årlig omsetning på 1,4 milliarder kroner.

Bildet over:
Mange av de ansatte hos Recover Halden har mer enn 20 års fartstid i bransjen, og har primært bakgrunn som tømrere og skadesanerere. – Som underavdeling av Recover Sarpsborg og med et stort nettverk av eksterne samarbeidspartnere, kan vi påta oss selv de mest komplekse oppdragene, sier avdelingsleder Andreas Gustav Houmsmoen (nummer tre fra venstre). På bildet har han med seg, fra venstre: Recover Sarpsborgs avdelingsleder Johnny Aasen, Trond Kr. Hansen og Per-Olav Holstangen.