Eli-Margrethe Åkerman er nyansatt i HABOs økonomi- og forvaltningsavdeling, og følger dermed i mormor Eli K. Andreassens fotspor.
– Jeg er også oppkalt etter mormor, men det er nok tilfeldig at jeg både utdannet meg i samme retning og fikk jobb på samme sted som henne, sier hun.

Eli K. Andreassen hadde mange års ansettelse innen økonomi og forvaltning hos HABO, inntil hun ble administrerende direktør samme sted i 2010. I fem år ledet hun boligbyggelaget med stø hånd, fram til hun pensjonerte seg.  

Barnebarnet Eli-Margrethe ler godt da vi spør om hun også har ambisjoner om å følge mormorens karrierestige og har siktet seg inn mot direktørstolen i HABO.

- Nei, absolutt ikke! I den stolen håper jeg Richard blir sittende lenge!

 

Økonomi og forvaltningsleder Anne Wahlstrøm er glad for at Eli-Margrethe er på plass, og forteller at ungjenta raskt har satt seg inn i de rutiner og arbeidsoppgaver hun skal jobbe med framover.

 

Tilfeldig valg

At det skulle bli økonomistudier på Eli-Margrethe, visste hun ikke selv før lenge etter at hun var ferdig med russetiden etter videregående. Derfor ble det fulltidsjobb i stedet.

- Jeg var veldig usikker på veien videre, og tok meg jobb på Rema 1000 i Tistedal. Det ble to fine år, og jeg fikk lagt meg opp nok penger til å kjøpe HABO-leilighet på Karrestad. Men samtidig følte jeg at det hadde vært greit å ta en utdanning. Jeg har alltid vært glad i matematikk på skolen, derfor falt det naturlig å velge en bachelor i økonomi og administrasjon, med bærekraftig ledelse som profilering.

Hun fikk tilrettelagt arbeidstidene i den lokale dagligvareforretningen, slik at hun kunne fortsette i en deltidsstilling parallelt med studiene.

Første arbeidsdag 1. juni

Eli-Margrethe søkte på en utlyst student-stilling hos HABO for to år siden, mens hun var under utdanning, men fikk avslag den gangen.

- Derfor var det veldig hyggelig å bli oppringt i februar med tilbud om å få en fast stilling. Jeg har jo kjent HABO godt gjennom mormor, og vet at dette er en trygg og god arbeidsplass. Jeg var aldri i tvil om å takke ja.

Hun hadde sin første arbeidsdag som økonomi- og forvaltningskonsulent 1. juni, etter en tid med opplæring, og skryter uoppfordret av sine kolleger og den gode mottakelsen hun har fått.

- Ja, dette lover veldig bra! Jeg gleder over å komme skikkelig i gang og bli enda bedre kjent med rutiner og arbeidsoppgaver. Og ikke minst bli kjent med de borettslagene jeg etter hvert skal jobbe med. Jeg trives veldig godt med å jobbe både med tall og mennesker, og jeg liker å ha mye å gjøre. Så dette skal bli veldig bra!