Etter en sondering i terrenget, falt valget på ID. Buzz, levert av Dahles Auto Halden.

Det var en begeistret gjeng, teknisk sjef Jan-Erik Solheim, teknisk forvaltningskonsulent Fredrik Hoffstrøm og administrerende direktør Richard Olsen som nylig fikk overlevert el-varebilen, kledelig dekorert i boligbyggelagets farge og logo. I bakruten er det festet folie med reklame for nye boliger på Riskollen.

- Vi sjekket flere alternativer i forhold til hva som matchet vårt transportbehov; som lastekapasitet, pris, rekkevidde, sikkerhet etc. Alle ble begeistret for ID.Buzz-en, forteller Jan-Erik. 

HABO får overlevert nøklene til sin nye el-varebil ID.Buzz, og salgssjef Fredrik Kollegård i Dahles Auto Halden går gjennom detaljene før bilen er klar for å tjenestegjøre for HABO.

 

Folkets bil

Elbilen er kåret både til «Årets bil 2023» og «Folkets favoritt». I tillegg har den fått 5 stjerner i kollisjons- og sikkerhetstest utført av Euro NCAP. Et godt valg av HABO, fastslår Dahles Auto Haldens salgssjef Fredrik Kollegård.

- VW har truffet en nerve ved å videreføre viktige designelementer fra den gamle Transporter-bussen og pakket den inn i den nyeste teknologien. Dette er nostalgi kombinert med sikkerhet og kjøreglede!

At den i følge standarden WLTP har en rekkevidde på 416 km ved blandet kjøring, og med det er best i klassen av denne type bil, er selvfølgelig heller ingen ulempe.

Har ladeplass

Egen oppstillingsplass med lademuligheter, var et tema for HABO når de begynte å snakke om elbil. Løsningen lå bare noen meter unna HABO-bygget, forteller Jan-Erik Solheim.

- Vi har garasjeplass i et borettslag i nabolaget, hvor det er lagt inn ladepunkter til alle parkeringsplassene. Det passet oss perfekt, og vi har allerede bestilt ladeboks. Vi gleder oss til å kjøre utslippsfritt, og samtidig reklamere for HABO og aktuelle boligprosjekter.

 

En folie klistret til bakruta reklamerer for nye boliger på Riskollen. En svært synlig QR-kode inviterer forbipasserende til å lese mer om prosjektet.