Styreleder Stein Erik Murud kan fornøyd konstatere at også de ti siste garasjene er blitt fornyet med moderne utgaver.

- Nå er det bare litt påfylling av jord på baksiden som gjenstår, før jobben er gjort. Med det er alle våre garasjer blitt fornyet, sier styreleder Stein Erik Murud da HABO-bladet stakk innom for en prat.

Garasjene har elektriske garasjeportåpnere, som kan styres med en liten fjernkontroll man kan ha på nøkkelknippet.

Østre Lie borettslag består av 96 boenheter, og disponerer 56 garasjeplasser. Nå er også den siste rekka med ti garasjer revet og erstattet med nye. Arbeidene startet mot slutten av september, og Murud anslår at totalprisen vil ligge på i underkant av to millioner kroner. Garasjeplassene leies ut til beboerne, mens de øvrige har oppstillingsplass ute – hvor det også er tilrettelagt for ladepunkter.

- Som tidligere, er det Karlshusgarasjer som har fått oppdraget, inklusiv grunnarbeidene, forteller han. - Elektrojobben har Elisenberg Elektro tatt seg av, og vi har gjenbrukt infrastrukturen for elbillading fra de gamle garasjene. Det vil si at de som har behov for å lade bil, enkelt kan kople på en ladeboks i garasjen.

Garasjene er litt annerledes konstruert enn de tidligere rekkene som er blitt byttet ut. Det er høyere under taket, har tette vegger mellom garasjeplassene og en annen løsning for ventilasjon.

- Hele konstruksjonen handler om best mulig ventilasjon. Det er veldig viktig, da det bilene ofte drar med seg snø inn i garasjene vinterstid, som gir høy luftfuktighet. Da er det avgjørende med god utlufting for at ikke det skal oppstå råte i treverket, sier han.

Murud har sittet i styret i borettslaget siden 1996, de fleste av dem som styreleder. Han har vært med på å lede borettslaget gjennom en rekke oppgraderinger og rehabiliteringer gjennom disse årene, og trives godt i rollen.

- Vi er et godt team i styret som fordeler oppgavene og tar beslutningene sammen. Jeg vil vel si at vi er et veldrevet borettslag, med stort sett fornøyde beboere.  

Han sier seg godt fornøyd med arbeidet som er utført på garasjeprosjektet, selv om de hadde trodd de skulle være ferdig litt tidligere.

- Men heldigvis rakk de å asfaltere før kulda kom. Det var det viktigste.