Banner Minimer
Aktuelt
Harde pakker til jul fra Halden Dataservice

Julen nærmer seg med stormskritt, men fortsatt har man anledning til å få gavekjøpene unnagjort i god tid. Synes man det er vanskelig å finne passende presanger, kan en tur innom Halden Dataservice være løsningen!

 


Vi har noe som kan glede de fleste, sier teamleder Remi Eriksen og frister med en butikk full av spennende produkter.

iPad, flaggskipet til Apple, er meget populær, men Halden Dataservice kan også tilby nettbrett fra andre produsenter i andre prisklasser, og med andre operativsystemer.
– Selv om nettbrett forventes å bli årets julegaveslager, har vi produkter i alle prisklasser. Vi tilbyr alt av data- og mobilutstyr, samt tilbehør, opplyser Eriksen.
Tastatur og mus, USB-pinner, minnekort, headset og mobildeksel er noen av de heteste tipsene. Gavekort, programvare og antivirus er også produkter som egner seg godt under juletreet.
– Harddisker har også vært populært, men på grunn av flommen i Thailand er det nå stor manko i markedet, informerer han.
I tillegg kan man som HABO-medlem benytte seg av rabatterte priser på alt av tilbehør, såfremt man har medlemskortet med seg.
– Vi har også svært gode rabattordninger på brebånd for medlemmene, sier Eriksen
 
Lokal brebåndsleverandør
Gjennom brebåndstilbudet Halden.net kan Halden Dataservice tilby superrask internett via telefonlinjen eller fiber til innbygerne i byen.
– Fordelen med å bruke en lokal leverandør er mange, sier teamlederen.
– Først og fremst har vi god kjennskap til området og mulighetene. Vi har inngående kjennskap til hver abonnent, slik at man som kunde ikke trenger å forklare seg til ulike personer hver gang man ringer til support. Vi har korte avstander, og kan således uføre service mye raskere, poengterer Eriksen.
Bredbånd via fiber er en relativ ny satsning, og er kontinuerlig under utbygging.
– Vi satser primært på bedriftskunder i først omgang, men kan også tilby fibernett til privatpersoner i enkelte områder, opplyser han.
 
Viktig med sikkerhet
Med 18 ansatte fordelt på butikk, sertifisert verksted, support og serveranlegg, er det ingen tvil om at kunnskapen og kompetansen i Halden Dataservice er høy. Siden etableringen i 1989 har IT-konsulentene reparert og renset hundrevis av PC-er og PC-utstyr. De reiser også ut til kundene for support, men foretrekker å utføre jobben i lokalene i gågata.
– På vårt antistatiske verksted har vi alt det verktøyet vi trenger, samt et stort delelager, forklarer Eriksen. Det gjør at jobben blir lettere og raskere utført.
Det skader ikke å rense maskinen fra tid til annen, men ønsker du en best mulig operativ maskin, har Eriksen noen enkle tips.
­– Det første du bør gjøre er å gå til anskaffelse av et anti-virusprogram. Det er stort sett installert på de fleste nye maskiner, men husk å forsikre deg om at det alltid er oppdatert, sier han.
– En annen viktig ting, er sikring av det trådløse nettverket. Det kan lett bli misbruk og kan få store konsekvenser for eieren av nettlinjen. Lås alltid nettverket med en kode, og vær restriktiv med å dele ut nøkkelen. Eventuelt kan du bytte kode med jevne mellomrom, foreslår Eriksen.
Med det stadig voksende smarttelefon-markedet blir det også i nær fremtid viktig med antivirus på mobiltelefonene.
– Teknologien går veldig fort, og det blir stadig lansert nye løsninger og produkter, sier Eriksen.
- Det kan være vanskelig å henge med i svingene, men kom gjerne innom oss, så skal vi hjelpe til med å finne den beste løsningen! 

| | Tips en venn: Epost